online kursus for par

hvad siger andre par om kurset?

Det her skete for os

Asger & Simone, gift i 10 år:

Video nr. 1 – Lyt til din partner

»Øvelsen har hjulpet os med at få klarere syn på hinanden, den fjerner misforståelser, og husker os på at det handler ikke om at vinde, men om at lytte til hinanden. 

Det er en nem øvelse. Det er vigtigt at holde sig til den tidsfrist der er i videoen.«

Video nr. 2 – Hold dig på din egen banehalvdel – fortæl hvad det gør ved dig frem for at bebrejde

»Det er en nem øvelse. Den har hjulpet os til at være mere åben om vores følelser, den minimerer fingerpegning, og gør det nemmere for modtageren at lytte fordi han/hun ikke er i forsvarsposition. 

Video nr. 3 – Tolkning/journalist-øvelsen

»Det er en svær øvelse, fordi du er nødt til at lytte uden at kunne forsvare dig. 

De foregående øvelser var en hjælp til at hjælpe med at lytte til sin partner, uden bedømmelse og tolkning.  Øvelsen er god til at huske sig selv på, at din partner er ikke altid ude efter dig. Du kan være overrasket over hvorfor han/hun tænker på den måde, og ofte har det intet med dig at gøre.«

Video nr. 4 – Tag ansvar …… sig undskyld

»Denne øvelse er god til at fremhæve den virkelighed, at det er meget sjældent at kun den ene partner er skyldig i de problemer parret står i. 

At øve sig i at tage ansvar og sige undskyld har den effekt, at det bliver nemmer for begge parter at snakke om de ting de har dummet sig med eller har svært ved at tale om på grund af skam. Begge parter er mere åbne omkring følelser da øvelsen åbner op for en stemning af tilgivelse. Du er nødt til at kigge indad og overveje egne fejltagelser. Det gør det at man er mere mild mod sin partner. 

Øvelsen er nem at forstå. Den er bygget på en villighed til at erkende egne fejl, så den er ikke den nemmeste at udføre i virkeligheden hvis begge parter er ikke villige til at kigge indad.«

Video nr. 5 – Konflikt motoren

»Konflikt motoren fremhæver ikke kun hvilket adfærd du er nødt til at ændre dig selv, men også hvad du er nødt til at gøre så du selv får det du længes efter. 

Det åbner også op for at det tager to til at skabe situationen og at det tager to til at løse den. Den lukker ned for “the blame game” da det er udelukket, at konfliktmotoren kører uden at begge parter deltager i konflikten.« 

Camilla og Jens:

»Vi har gennemgået dette videokursus og har haft stor glæde af det. Der er mange ting vi er begyndt at fokusere på og øvelserne var rigtig gode til at få indholdet til at falde på plads og vi oplevede begge en “aha oplevelse” flere gange. Det er rigtig godt at man selv skal tale om tingene og sætte ord på det man føler og oplever. Vi har efterfølgende forsøgt at holde fast i alt det vi har lært og vi har da også set alle videoerne flere gange.«

Mange hilsner” – Camilla og Jens

hvad indeholder kurset?

De første fire videoer handler om at åbne op for kommunikationen mellem dig og din partner med det samme. Der er øvelser med til alle videoerne, så I lærer at kommunikere bedre med hinanden allerede i dag.

I modtager øvelserne i et dokument, som kan printes ud og udfyldes, men I kan også nøjes med at bruge papir og blyant hvis I ikke har en printer.

Bonus – KONFLIKTMOTOREN: Kom til bunds i jeres konflikter og få et sundere parforhold.

Lær at forstå dynamikken bag jeres konflikter, og bliv bevidst om hvordan du og din partner tænker.
Lær samtidig hvordan I opløser jeres konflikter – én gang for alle.