psykoterapi

ofte stillede spørgsmål

1. Hvad er formålet med psykoterapi, og hvordan kan det hjælpe mig?

Formålet med psykoterapi er kort og godt at øge livskvaliteten. Samtalerne skaber klarhed. Du bliver du støttet i det svære og hjulpet til at finde dine egne sande værdier og grænser og derudfra at håndtere de begrænsende udfordringer. Det er altså gennem øget selvindsigt og sunde coping-strategier, at du opnår bedre trivsel og livskvalitet.

2. Hvordan kan jeg vide, om jeg kunne have gavn af psykoterapi?

Har du en tvivl om noget i dit liv, så kan psykoterapi være vejen frem. Det kan fx handle om relationelle, professionelle eller følelsesmæssige udfordringer, stress, angst, depression, lavt selvværd, konflikter eller sparring på din karriere- eller personlige udvikling. Det kan handle om dig selv, din teenager eller dit parforhold. Terapien vil give dig indsigter, redskaber eller øvelser, som metoder til at give dig den ønskede vækst og forandring.

3. Hvordan foregår en typisk psykoterapi session, og hvad kan jeg forvente?

 Vi tager udgangspunkt i det, som du oplever, er problemet. Måske mange ting – så starter vi fra en ende. Intet er for stort eller for småt. Du fortæller, jeg lytter og spørger ind til din virkelighed. Vores samtale vil være støttende, empatisk og vil samtidig udfordre dig på dine tankemønstre, handlinger, værdier og vaner – helt i dit tempo. Rummet er fortroligt – jeg har tavshedspligt. Jeg vil møde dig åbent, ærligt og fordomsfrit og jeg vil hjælpe dig med at nå dine terapeutiske mål.

4. Er psykoterapi kun for personer med alvorlige psykiske problemer?

Nej, psykoterapi er for alle mennesker med ondt i livet og som ønsker forandring eller personlig udvikling. Psykoterapi kan være virksomt både ved mildere og ved sværere udfordringer. Jeg tager udgangspunkt i, hvor du er.

5. Hvad kan jeg forvente af min deltagelse i psykoterapi?

Du kan forvente dig en fortrolig samtalepartner med fokus på det, som er gavnligt for dig. Sammen udforsker vi din tanker, følelser og oplevelser, skaber klarhed og laver strategier for, hvordan du kommer videre. Du deltager selv aktivt, hvilket indebærer, at du implementerer de indsigter, redskaber og strategier, som du får med dig fra terapien. Det er vaner, som skal ændres og kræver ofte lidt øvelse inden mestring.

6. Hvad koster det at gå til psykoterapi?

Det koster 1.050,- som udgangspunkt. Jeg tilbyder nogle rabatter som du kan læse mere om her.

7. Hvilken terapeut skal jeg vælge?

Du skal vælge den du har en god mavefornemmelse med. Terapi fungerer kun hvis der er god kemi, derfor er det vigtigt, at du prøver at fornemme personen du skal i terapi hos. Hvis du kan læse noget på terapeutens hjemmeside, som ringer genklang hos dig – altså et tema, referencer fra andre kunder eller blot terapeutens egne ord – så er nok fordi terapeuten beskæftiger sig en del med netop det emne og derfor kunne være et godt valg for dig. 
 
Du er altid meget velkommen til at give mig et ring, så vi kan tale sammen først.