teenageterapi

ofte stillede spørgsmål

1. Hvad er formålet med teenageterapi?

Formålet med samtalerne er at styrke trivsel og selvværd gennem en større selvforståelse. Jo bedre du kender dig selv, jo mere vil du opdage, at det er dig, der har magten til at gøre det, som er godt for dig i stedet for fx at handle ud fra, hvad andre tænker om dig. Terapiens sigte er at styrke selvsikkerheden og robustheden samt at give coping-strategier til at håndtere udfordringer som fx lavt selvværd, ensomhed, tristhed, frygten for at fejle, angst, depression, problemer i skolen eller hjemme mm. 

Det handler om at skabe refleksioner omkring egne tanker, følelser, handlinger og valg.

2. Hvornår er det en god idé at søge teenageterapi?

Det kan det være en god ide at søge hjælp, hvis din teenager oplever udfordringer i familien, i skolen, har lavt selvværd, angst for at fejle, negative tanker eller andet, som giver anledning til mistrivsel. Længere perioder med mistrivsel påvirker humør, socialt liv, indlæring og præstationsevne og danner grundstenen i identiteten. Derfor skal det tages alvorligt. Når du viser din teenager, at du tager hans eller hendes trivsel alvorligt, lærer du din teenager at tage sig selv og sin egen trivsel alvorligt.

3. Hvordan foregår en typisk session af teenageterapi?

Ofte er det sådan for den ene, at lysten til intimitet kommer gennem følelsen af nærhed, fællesskab og samarbejde. Og for den anden, at nærheden og lysten til fællesskab og samarbejde opstår gennem intimitet. Derfor er begge dele vigtige byggeklodser, når intimiteten skal genskabes. Og vi vil fokusere på balancen, så I stille og roligt kan genopbygge den tillid og tryghed der skal til, for at begge dele kan eksistere.

4. Er teenageterapi kun for alvorlige problemer?

Nej, teenageterapi er ikke kun for alvorlige problemer. Det er også for dig, som ønsker at lære dig selv bedre at kende, for dig som ønsker redskaber til at håndtere stress eller tankemylder, eller for dig som ønsker at blive bedre til at fremlægge i skolen. Terapien kan handle om alt det, som du finder vigtigt og betydningsfuldt.

5. Hvordan kan jeg som forælder involvere mig i teenageterapi?

Som forælder er du den vigtigste person i dit barns liv, og dermed vil du ofte være en del af løsningen. Måske er der behov for nye måder at være sammen på? Det kan også handle om støtte og opbakning til at skabe forandringer. Som forældre vil I blive inddraget i terapien i det tempo og omfang, jeres teenager føler sig klar til det. I kan tale sammen og finde ud af, om det vil være en god ide, at en eller begge forældre er med ved den første samtale. Herfra finder vi ud af hvordan det fremadrettede forløb skal foregå.

6. Hvor lang tid varer typisk en teenage-terapisession?

En teenageterapi session varer 60 minutter. (90 minutter, hvis forældrene er med).

7. Hvad koster det at gå til teenageterapi?

Det koster 1.050,- som udgangspunkt. Jeg tilbyder nogle rabatter, som du kan læse mere om her.

8. Hvilken terapeut skal jeg vælge?

Du skal vælge den du har en god mavefornemmelse med. Terapi fungerer kun hvis der er god kemi, derfor er det vigtigt, at du prøver at fornemme personen du skal i terapi hos. Hvis du kan læse noget på terapeutens hjemmeside, som ringer genklang hos dig – altså et tema, referencer fra andre kunder eller blot terapeutens egne ord – så er nok fordi terapeuten beskæftiger sig en del med netop det emne og derfor kunne være et godt valg for dig. 
Du er altid meget velkommen til at give mig et ring, så vi kan tale sammen først.